Petak, 17 svibnja, 2024

29-godišnji Bosanac ubijen u Houstonu: Otišao na sastanak s bivšom djevojkom, a ona ga dočekala s pištoljem

Preporučeno

Sve se dogodilo usred dana u američkom Houstonu kada je Memović izašao da se, očito po prethodnom dogovoru ispred teratane “One2One”, nađe s bivšom djevojkom

Aljošu Memovića zvanog Al (29), porijeklom iz BiH, ubila je bivša djevojka, Amerikanka Veronica Erin Staley (34).

Sve se dogodilo usred dana u američkom Houstonu kada je Memović izašao da se, očito po prethodnom dogovoru ispred teratane “One2One”, nađe s bivšom djevojkom, ali je susret ubrzo prerastao u krvoproliće.

Upravo se čita:  Njemačka povukla s tržišta suhe vrganje porijeklom iz Srbije - tvrde da su rizik po zdravlje

Memović, inače bivši bolničar, posljednjih godinu dana radio je u kompaniji “TelePacific Communications”, gdje su šokirani viješću o njegovom ubistvu.

– Ovo je strašna tragedija. Svi smo u šoku, izjavio je Brad Mitchell, predsjednik kompanije, koji je ujedno i primio Memovića na posao u prodaji. O ubijenom svi imaju samo riječi hvale.

Mladić posljednjih godinu dana radio je u kompaniji “TelePacific Communications”, gdje su šokirani viješću o njegovom ubistvu

– Memović nije imao neprijatelja. Imao je pozivajući sjaj koji bi napravio da se svatko pokraj njega osjeća sigurno i poštovano. Bio je inteligentan, marljiv, ljubazan, velikodušan i uvijek nasmijan – kažu kolege.

Upravo se čita:  Htio više, pa se prevario: Penzioner mora vratiti čak 160.000 KM u zavod za mirovinsko osiguranje

Ubistvo su snimile i nadzorne kamere, a na snimci se vidi Veronica, u sportskoj opremi, kako s pištoljem u ruci napušta mjesto zločina. Snimio ju je i slučajni prolaznik pri utrčavanju u vozilo hyundai genesis crne boje. Ona je uhapšena nešto kasnije u svojoj kući, u sjeverozapadnom Houstonu. Policija je u njezinom vozilu i pronašla sporni pištolj.

Pritisnuta dokazima, ona je na saslušanju priznala ubistvo bivšeg momka.

Upravo se čita:  Htio više, pa se prevario: Penzioner mora vratiti čak 160.000 KM u zavod za mirovinsko osiguranje

Kako su zabilježile kamere, prethodno ga je sat vremena čekala u vozilu i čim joj je prišao, počela je pucati. Policija je navela da ovaj nesretni par nije bio među članovima One2One Training Center, a niti su u teretani bili prije pucnjave.

Svjedok Jeb Hutton se zatekao u kobnom trenutku na parkiralištu pa je, nakon pucnjeva, čuo glasne vapaje: Bože moj!

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas