Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Ministri razmatraju problem smještaja bh. institucija

Preporučeno

Sjednica Vijeća ministara sa obimnim dnevnim redom bit će održana sutra u ponedjeljak, 20. juna 2016. godine, piše Patria.

Ministri će između ostaog razmatrati Nacrt sporazuma koji se odnosi na uzajamno priznavanje i zamjenu vozačkih dozvola između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske, sa Izvještajem o vođenju pregovora te i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine u vezi sa Regionalnim stambenim programom – BiH4 (2015)

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

Nadalje, pred ministrima će se naći Prijedlog odluke o odobravanju ulaska i boravka u Bosni i Hercegovini pod posebnim uslovima kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju plana prijema kadeta u policijske agencije na nivou institucija Bosne i Hercegovine u 2016. godini čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti.

U Sarajevu će se sutra razmotriti i Nacrt odluke o prihvatanju povećanja kvote Bosne i Hercegovine u Međunarodnom monetarnom fondu.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

Služba za zajedničke poslove institucija BiH pripremila je Informaciju o problematici smještaja institucija Bosne i Hercegovine što će također biti predmet diskusija ministara, a vršit će se i Analiza vanjskotrgovinske razmjene Bosne i Hercegovine za period januar – mart 2016. godine što je sačinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Izdvajamo

Izdvajamo

Tehničari i medicinske sestre iz FBiH mogli bi na obvezne specijalizacije

Medicinske sestre i tehničari u Federaciji BiH uskoro bi mogli biti obvezni prolaziti specijalizacije prema potrebama zdravstvenih ustanova kako...

Još vijesti za vas