Nedjelja, 19 svibnja, 2024

U BiH danas kišovito i oblačno

Preporučeno

U Bosni će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Krajini postepeno smanjenje oblačnosti, a u ostatku Bosne tokom poslijepodneva ili u večernjim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne na istoku i jugoistoku Hercegovine je moguć slab pljusak.

Očekivana količina padavina od 5 do 10, u centralnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne, lokalno, od 15 do 30 l/m2. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature iznosit će od 16 do 22, na jugu od 23 do 28 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura iznosit će oko 16 stepeni.

Jutros u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili rosuljom ponegdje u centralnim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3, Goražde 9, Ivan-sedlo 10, Sokolac 11, Jajce i Sarajevo 12, Bugojno, Livno i Tuzla 13, Banja Luka, Bihać, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 14, Bijeljina i Zvornik 15, Trebinje 16, Mostar i Neum 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, na normali je i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove...

Vlasnik kompanije Bingo Tuzlak Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao je vlasniku firme Pavgord Fočaku Gordanu Pavloviću da postane većinski...

Još vijesti za vas