Subota, 4 svibnja, 2024

SDP pozvao Izetbegovića da Erdoganu pokloni imovinu

Preporučeno

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuje izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija ”BiH ostavio Erdoganu u amanet”.

Ova izjava je, inače, izazvala brojne reakcije javnosti, a iz SDP-a navoda da ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

”Razlika između nas i njih je jasna. SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bismo služili građanima i provodili naš, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH.

Za razliku od nas, feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u, sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju, da njihove funkcije, poput begova, njihova djeca nasljeđuju, a da državu ostavljaju u nasljedstvo svojim kućnim prijateljima.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

Pozivamo Bakira Izetbegovića da svoju odanost Erdoganu dokazuje tako što će svu svoju privatnu imovinu, kako god da je stečena, pokloniti ili u testamentu slobodno ostaviti Recepu Tayyipu Erdoganu.

Što se tiče naše države i domovine, Bosne i Hercegovine, ona pripada svim našim građanima.

Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju SDP-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas