Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Općina Hadžići: Socijalno ugroženim porodicima dodijelit će se plastenici

Preporučeno

Njemačka nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) podijeliće u sedam lokalnih zajednica u BiH 105 plastenika socijalno ugroženim porodicama. Ugovor o dodjeli 15 plastenika, za socijalno ugrožene porodice sa područja općine Hadžići, potpisali su danas u zgradi Općine Hadžići načelnik Hamdo Ejubović i direktor NVO ASB Elmir Bojadžić.

Nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) je kroz različite projekte prisutna u Bosni i Hercegovini posljednjih 25 godina. Elmir Bojadžić, direktor organizacije za Jugoistočnu Evropu istakao je da je ukupna vrijednost projekta dodjele plastenika 360.000 KM, od čega su dio novca obezbijedile i lokalne zajednice.

Upravo se čita:  Muriz Memić pozvan na saslušanje u policiju

Procijenjena vrijednost projekta pod nazivom “Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” koji se odnosi konkretno na Općinu Hadžići je 30.000 KM, od čega će Općina izdvojiti 12.000 KM, a ostatak njemačka organizacija. Plastenici će biti dodijeljeni socijalno ugroženim porodicama, kojima će ova donacija omogućiti da se bave poljoprivredom i da na taj način mogu sami sebe da izdržavaju.

Upravo se čita:  Majka u očaju i nevjerici: Moj 13-godišnji sin udaran je do nesvijesti samo zato što je pozvonio na tuđa vrata

Ko će dobiti plastenike, znat će se u narednom periodu po provedenoj proceduri u saradnji sa Centrom za socijalni rad Hadžići. Ovo je treći projekat koji nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund zajednički realizuje sa Općinom Hadžići. Plastenici će korisnicima biti dodijeljeni do kraja decembra 2019. godine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas