Nedjelja, 28 travnja, 2024

Usvojeni novi kriteriji: Kladionice u Sarajevu se moraju odmaći od škola najmanje na kilometar

Preporučeno

Inicijativa u Skupštini Kantona Sarajevo je usvojena sa 28 glasova za, protiv nije bio niko, dok je jedan zastupnik bio suzdržan.

Tokom današnje sjednice Skupštine KS usvojena je inicijativa koju je predložio zastupnik Sead Milavica, a koja se odnosi na kriterije neophodne udaljenosti kladionica od škola i vjerskih objekata.

Prema dosadašnjem pravilu, kladionice su morale biti odmaknute najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola, a prema novoj incijativi udaljenost je povećana na hiljadu metara.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Stanje na terenu nije dobro

Milavica je u obrazloženju svoje inicijative kazao da kladionice koriste blizinu školama da bi na velikom odmoru privukle mlade ljude.

– Dosadašnja zaštita od štetnih utjecaja, kao što je minimalna udaljenost od 100 metara od vjerskih i školskih objekata, ne predstavlja udaljenost koja bi na ovaj problem značajnije utjecala – smatra Milavica.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Inicijativa je usvojena sa 28 glasova za, protiv nije bio niko, dok je jedan zastupnik bio suzdržan.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas