Subota, 27 travnja, 2024

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

Preporučeno

– Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života građana BiH, ali uspješne institucije hoće – kaže iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Iz Ambasade SAD prokomentirali su za portal “Avaza” novu izjavu Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH da će “organizirati vojsku RS”

Upravo se čita:  Oštra poruka iz Neuma: Murphy pozvao političare da se ‘maknu s puta’ projektu južne interkonekcije

– Sjedinjene Američke Države ostaju privržene miru i sigurnosti u BiH, kao i nastavku našeg profesionalnog, pozitivnog i produktivnog rada sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine koje ponosno služe svim građanima BiH. Formiranje i uspjeh OSBiH važno su postignuće za BiH. Oružane snage brinu o sigurnosti građana BiH i cijenjene su kao snage koje daju doprinos globalnoj sigurnosti. Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života građana BiH, ali uspješne institucije hoće – kaže iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Upravo se čita:  Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se nastavlja nakon prekida 4. marta

Dodik je jučer na Jahorini poručio:

– Mi samo želimo ono što je naše pravo. Mi imamo pravo na vojsku Republike Srpske i mi ćemo to organizovati. Kako će se oni organizovati – to je njihov problem”, kazao je, između ostalog, Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas