Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Porasla cijena ulaznica za Panonska jezera: Četveročlana porodica vikendom za ulaz mora izdvojiti 28 KM

Preporučeno

Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna i traje do 31. augusta.

Javno komunalno preduzeće (JKP) Pannonica danas je saopćilo da su povećane cijene ulaznica na Panonska jezera, a kao razlog za povećanje naveli su rast cijena većine roba i usluga potrebnih za rad kompleksa.

– Došlo je do povećanja cijena dnevnih ulaznica za 0,50 KM za redovne i đačke kategorije. Na prošlogodišnjem nivou ostaju cijene dnevnih ulaznica za djecu do sedam godina, povlaštene kategorije, odnosno penzionere, ratne vojne invalide, porodice poginulih boraca i šehida, invalide više od 60 posto. Iste cijene ostaju i za poslijepodnevne ulaznice, kao i usluge izdavanja plažnog mobilijara – saopćeno je iz Pannonice.

Upravo se čita:  Ko to državi za PDV duguje više od 430 miliona KM?

Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna i traje do 31. augusta.

Redovna cijena ulaznice radnim danima sada iznosi 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM. Đačka ulaznica za djecu od sedam do 14 godina iznosit će 4,50 radnim danima, a 5,50 KM vikendom.

Cijene koje se nisu mijenjale su povlaštena ulazica koja radnim danom košta četiri, a vikendom pet KM, dječija ulazinica koja tokom radne sedmice košta tri, a vikendom 3,5 KM. Cijena redovnih poslijepodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16.30 sati, radnim danima košta četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije i đake, radnim danima iznosi tri, a vikendom četiri marke, a za djecu su cijene dvije i 2,50 KM.

Upravo se čita:  Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Znatno su poskupjele i sezonske ulaznice pa redovna košta 133, povlaštena 90, studentska i đačka 98, a dječija 80 KM. Redovna mjesečna ulaznica košta 76, povlaštena 45, studentska i đačka 55, a dječija 38 KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice je preminula je prošlog četvrtka nakon što ju je ljekar pustio na kućno...

Još vijesti za vas