Petak, 17 svibnja, 2024

Početak pregovora Srbije sa EU može se samo pozitivno odraziti na BiH

Preporučeno

Vjekoslav Bevanda
Vjekoslav Bevanda

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda uputio je čestitku Vladi i građanima Republike Srbije na jučerašnjem povijesnom datumu za njihovu državu, kada su počeli pristupni pregovori sa Evropskom unijom.

– Svako napredovanje, svaki progres i pozitivno ostvarenje je odlična vijest. Pa je time upravo i ova vijest od velikog značaja za cijelu našu regiju i naravno za BiH – kazao je predsjedavajuću Bevanda u izjavi za Fenu.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

Smatra da se početak pregovora Republike Srbije sa Europskom unijom može samo pozitivno odraziti po BiH i to po nekoliko osnova.

– Prvenstveno, jer stabilna regija i progresivan razvoj susjeda daje stabilnost u političkom, socijalnom i ekonomskom smislu, od kojih BiH može imati samo koristi.

Zatim, promatrajući vanjsku politiku Europske unije, njihov cilj integracije balkanske regije u Europsku uniju, ovime daje novih zamah da se više fokusa, napora, pomoći i prijateljstva pokaže prema BiH – kaže Bevanda.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

Navodi da ne treba, također, zanemariti i činjenicu da BiH već osjeća pozitivne utjecaje koje Hrvatska vrši u institucijama Europske unije, a u cilju stabilizacije svojih granica i brže integracije BiH prema europskom putu.

– I upravo se svi ovi efekti mogu očekivati i od strane Srbije kako se oni budu približavali i kad su budu integrirali u EU.

Upravo se čita:  BiH uzvraća Mađarskoj zbog rezolucije: Konaković povukao prvi potez?

U konačnici i na unutarnjem planu moraju se očekivati pozitivni odjeci i rad i volja sviju, budući da i novi susjed ide korak dalje u europskim integracijama, a time se pojačava fokus na bh političare i institucije da rade svoj posao odgovorno i profesionalno kako bi i BiH postala član obitelji zemalja Evropske unije – zaključio je u izjavi za Fenu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

(Fena)

Izdvajamo

Izdvajamo

Bingo Petrol stigao u još jedan grad: Poznate i cijene goriva

Kompanija Bingo nastavlja sa širenjem mreže svojih benzinskih pumpi pod brendom Bingo Petrol. Naime, danas je otvorena još jedna pumpa...

Još vijesti za vas