Subota, 23 rujna, 2023

Dodik čestitao Orbanu “kao iskreni prijatelj”: Velika pobjeda koja nije značajna samo za Mađare i Mađarsku, već i za Srbe iz RS-a i Srbije

Preporučeno

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu pobjedu na parlamentarnim izborima, ističući da je potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera, ne samo u okviru EU, već i prema narodima koji još nisu postali dio velike evropske porodice koju okuplja Evropska unija.

“U svojstvu ‘srpskog’ člana Predsjedništva BiH, ali prije svega u svojstvu lidera Srba i institucija Republike Srpske, i kao iskreni prijatelj, čestitam Ti na ovoj velikoj pobjedi koja nije značajna samo za Mađare i Mađarsku, već i za Srbe iz Republike Srpske, Srbije, ali i Mađarske”, kazao je Dodik.

Dodao je kako su odnosi dva naroda, sa koje god strane granice živjeli, na historijskom nivou “koji u najmanju ruku moramo održati”.

Upravo se čita:  Izetbegović se oglasio o hapšenju Zildžića: Nije trebao to raditi

“Sa naše strane postoji iskrena namjera da se taj odnos unaprijedi, i sadržajno obogati novim projektima koji će naše narode dodatno povezati, infrastrukturno, ali i kulturno i u svakom drugom pogledu koji će donijeti napredak i boljitak za sve”, istakao je Dodik u čestitki Orbanu.

On je naglasio da su rezultati, koje je ostvario Fides na čelu sa Orbanom, za divljenje i predstavljaju motiv i podstrek za sve.

“Mađarski narod jučer je jasno i nedvosmisleno iskazao stepen vjere u Tvoju politiku i viziju kako Mađarske, tako i centralne i istočne Evrope, i Evrope u cjelini”, istakao je Dodik u čestitki upućenoj Orbanu.

Upravo se čita:  Grlić-Radman o govoru Komšića: Uzurpator i štetočina, usporava put BiH ka EU

Kada se osvoji četvrti premijerski mandat zaredom, a peti u karijeri, dodao je član Predsjedništva BiH, više se ne može govoriti samo o programu partije, niti isključivo o harizmi lidera.

“Govorimo o čvrstoj vjeri mađarskog naroda u Tebe i Tvoje odluke. U vremenima globalne neizvjesnosti i nesigurnosti, ovako ubjedljiva pobjeda znači još i više”, naveo je Dodik.

Konstatujući da se Evropa nalazi u najvećoj krizi od Drugog svjetskog rata, član državnog predsjedništva je ocijenio da narodima ne trebaju prazna obećanja, već čvrst oslonac, lider kojem duboko vjeruju da će sačuvati naciju, državu, njih same i njihove porodice, ekonomiju i mir, lider koji će sačuvati budućnost.

Upravo se čita:  Face TV objavio stenogram razgovora Saracina i Dodika: "Koju valutu planirate da uvedete kada se otcijepite?"

“Pred Evropom i svima nama su mjeseci i godine izazova i neizvjesnosti, teških odluka. Srbi iz Republike Srpske pružaju ruku prijateljstva, ruku saradnje, uzajamnog razumijevanja, poštovanja, pružanja pomoći”, naveo je Dodik.

On je dodao da je sa zadovoljstvom primio i vijest o ponovnom izboru Orbana na mjesto predsjednika stranke Fides, te da je taj izbor potvrdio povjerenje koje članovi vladajuće mađarske stranke imaju u njega.

“Siguran sam da će Fides nastaviti da vodi Mađarsku putem prosperiteta, bezbjednosti, političke stabilnosti i privrednog procvata”, istakao je Dodik i uputio poziv mađarskom premijeru da posjeti Banjaluku i entitet Republika Srpska.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...

Možda vas zanima i ovo