Subota, 9 prosinca, 2023

Halilhodžić odgovorio Zeljkoviću: Velike laži i obmane

Zeljković je kazao da je Vaha bio prvi pik Saveza, da su razgovarali telefonski i da je poznati stručnjak ponudio ulogu savjetnika.

Preporučeno

Vico Zeljković, predsjednik Fudbaskog saveza Bosne i Hercegovine, kazao je danas da su razgovori s Vahidom Halilhodžićem ubrzali smjenu Mehe Kodre s mjesta selektora Zmajeva.

Zeljković je kazao da je Vaha bio prvi pik Saveza, da su razgovarali telefonski i da je poznati stručnjak ponudio ulogu savjetnika.

Predsjednik FSBiH je dalje istaknuo da mu je izgledalo da Vaha želi postati selektor i da je zbog toga ekspresno smijenjen Kodro, ali da je Halilhdžić brzo prmijenio mišljenje i rekao da ne želi biti na čelu Zmajeva.

Vahid Halilhodžić je u razgovoru za N1 kazao da je Zeljković izrekao laži i obmanuo javnost.

– To je jedna velika laž i obmana. Ja sam veoma iskusan da ne bih pregovarao o tome nakon što je jedan selektor tek 10 dana na funkciji selektora, pogotovo ako je riječ o Mehi Kodri. Ne bih to uradio nikad ni jednom treneru na svijetu, pogotovo ako je u pitanju Kodro. To su velike laži i obmane – rekao je Vahid Halilhodžić, a potom se osvrnuo i na razgovore sa Vicom Zeljkovićem:

– Nikada nisam nikome rekao niti dao nadu da ću preuzeti klupu fudbalske reprezentacije. Rekao sam da sam tu ukoliko treba pomoći i dati savjet, ali da ću sjesti na klupu i preuzeti tim nikada nisam nikome obećao – zeključio je Vaha u razgovoru za N1.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo