Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Ipak, moramo primijetiti kako je mladi Tiktoker “zaboravio” reći da je mogao bez problema imati i bh. pasoš, jer je pripadnik jednog od tri spomenuta naroda u Bosni i Hercegovini.

Preporučeno

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci mogu biti Hrvati, pa oni su – Hercegovci?

Zato je snimio video u kojem je, kako kaže, sve lijepo objasnio:

– Bosna i Hercegovina je država tri naroda. Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Isto kako imamo tri naroda tako imamo i tri službena jezika. I tako, iako ja živim u Bosni i Hercegovini, nisam Bosanac, odnosno nisam Bošnjak. Imam hrvatsku osobnu, hrvatski pasoš, pričam hrvatski jezik. U školi sam učio na hrvatskom, a ne na bosanskom – navodi Dadić.

Upravo se čita:  Momčilo ostavio posao policajca i postao kamiondžija u Njemačkoj

Ipak, moramo primijetiti kako je mladi Tiktoker “zaboravio” reći da je mogao bez problema imati i bh. pasoš, jer je pripadnik jednog od tri spomenuta naroda u Bosni i Hercegovini. Dakle, njegova matična država (jer se izjasnio kao Hercegovac) je BiH i on je bosanskohercegovački državljanin.

Međutim, kao pripadnik hrvatskog naroda može imati i dokumente Republike Hrvatske.

Upravo se čita:  Miss Hrvatske odgovorila na kritike onih koji je prozivaju jer dolazi iz BiH

U nastavku pogledajte njegovo objašnjenje koje je izazvalo različite komentare.

@hrvojedadic Odgovori @sume ne mogu vjv da ovo moram objašnjavat #fyp #trending #tiktokhrvatska ♬ original sound – hrvojedadic

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo