Subota, 9 prosinca, 2023

Puljić: Šta drugo očekivati od primitivnog nacionaliste kojem su Mladić i Putin uzor

Preporučeno

“Dodik je najočitiji primjer balkanskog siledžije. Nijedna žena nije sazlužila da je takav čovjek i spomene”, napisao je Puljić.

Skandalozna izjava Milorada Dodika na računa aktuelne ministrice vanjskih poslova BiH našila je na žestoke osude. Podsjećamo, Dodik je govoreći i šefici bh. diplomatije u jednom trenutku kazao “svaka joj je za šamara”.

“Možemo misliti o Biseri ovo ili ono, ali ovakve izjave bi trebalo da imaju i neku reakciju. Osim ako ne reagujemo samo kad je napad na žene koje su nam OK”, napisala je na Twitteru Ivana Korajlić, izvršna direktorica Transparency International BiH.

Upravo se čita:  Dodik spominje šest milijardi eura i poručuje: Evropski put BiH nije sporan

Na njenom postu oglasio se i poznati novinar Ivica Puljić, koji trentno radi kao dopisnik Al Jazeere Balkans iz Vašingtona.

“Šta drugo očekivati od primitivnog nacionaliste kojem su Ratio Mladić i Vladimir Putin uzori. I onaj Aleksandar Vučić također. Mizoginija je oduvijek prisutna na Balkanu, a Dodik je najočitiji primjer balkanskog siledžije. Nijedna žena nije sazlužila da je takav čovjek i spomene”, napisao je Puljić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar objavio detaljne informacije: “Na javni poziv za EU pomoć imali smo i prijave mrtvih ljudi, žao mi je što nema dovoljno novca”

Na javni poziv za EU pomoć prijavilo se više od 216.360 domaćinstava u kojima živi 429.066 pojedinaca, a prema...

Možda vas zanima i ovo