Nedjelja, 24 rujna, 2023

Vučić: Dojave o bombama u avionima? Smislili smo jedan trik

Preporučeno

“Naše službe se bave time, pa ćemo da vidimo ko su stručnjaci koji se prave pametni.”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u Novom Pazaru i Sjenici, odgovorio je i na novinarsko pitanje ko javlja lažne dojave za bombe u avonima, prije svega onima koji lete iz Beograda za Moskvu i kako se država bori sa tim problemom.

Upravo se čita:  Bosanac kroz prozor pobjegao policiji u Hrvatskoj, još nije pronađen

“Radimo na tome, ali smo juče izveli jedan trik za njih pošto smo namjerno kasnili pola sata. Mi zaustavimo pola sata i oni to jave, dok je avion na zemlji”, kazao je Vučić.

Otkrio je da se ‘dojave’ sad provjeravaju:

“Naše službe se bave time, pa ćemo da vidimo ko su stručnjaci koji se prave pametni. Mnogi ljudi misle da mogu da rade šta hoće suverenim državama. Ti takvi koji misle da mogu da određuju kako će da se ponašaju i šta će da rade i ovaki mali kakvi smo mi. To o svemu govori kolika je nervoza i histerija svuda.”

Upravo se čita:  Identifikovane sve osobe koje su kopale tunel do Višeg suda u Podgorici: “Hvala gospođi koja je imala reumu”

Posljednjih dana svakodnevno stižu prijave o bombama na letu Beograd – Moskva.

Prema pisanju srbijanskih medija, dojave o eksplozivnoj napravi u avionu Air Srbije su do sada stizale uglavnom mailom. Bilo ih je četiri do sada.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo