Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Bimal spreman na saradnju sa stranim investitorima

Preporučeno

Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, koja posluje u sistemu Studen Holdinga, izrazila je spremnost za suradnju sa stranim investitorima, kada je u pitanju proširenje obima investicija iz Turske i drugih zemalja u poljoprivrednu i prehrambenu industriju, priopćeno je iz Ureda za informiranje BIMAL-a.

Predsjednik Uprave Studen Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen je istaknuo kako je kompanija spremna na suradnju s investitorima na proširenju kapaciteta industrije ulja, poljoprivredi i još nekim drugim projektima u prehrambenoj industriji.

Upravo se čita:  Sjajne vijesti za dijasporu: Povećan broj letova iz Skandinavije, već od idućeg mjeseca

“Potencijalni investitori u nama mogu dobiti jakog partnera, sa sveobuhvatnim znanjem i kapacitetima u industrijskoj proizvodnji i distribuciji”, naglasio je Studen.

Pojasnio je kako je Studen Holding tijekom lipnja ove godine otvorio vlastitu firmu za distribuciju u Turskoj, nakon čega su počeli stizati upiti i drugih bh. kompanija, koje svoje proizvode žele plasirati na tursko tržište.

Upravo se čita:  Wizz Air povećava broj letova iz Sarajeva, riječ je o veoma atraktivnoj destinaciji

“U širem smislu, otvaranje naše distribucije u Turskoj ne znači samo direktni izlazak naših kompanija i brendova na ovo tržište već i lakši uvid investitorima iz ove zemlje u ogroman potencijal za proizvodnju prehrambenih proizvoda u BiH i poziv da više pažnje posvećuju industriji BiH”, istaknuo je Studen, te je dodao kako država BiH ima ključnu ulogu u privlačenju novih investicija.

Upravo se čita:  Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

“Kada bi država konačno uredila besmislenu i štetnu birokraciju, te bitno smanjila razinu korupcije u državnim organima, sigurno bi bilo lakše investitorima i ova zemlja bi mogla privredno procvjetati”, zaključio je Studen.

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove...

Vlasnik kompanije Bingo Tuzlak Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao je vlasniku firme Pavgord Fočaku Gordanu Pavloviću da postane većinski...

Još vijesti za vas