Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Prosječna plata u augustu iznosila 826 KM

Preporučeno

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u augustu iznosila je 826 KM i povećala se za 0,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, ali je niža za 2,1 odsto u odnosu na decembar 2014. godine.

Najniža prosječna neto plata od 523 KM bila je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, u građevinarstvu je iznosila 524 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 530 KM, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Upravo se čita:  Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u avgustu iznosila je 1.330 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.305 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.210 KM.

Prosječna bruto plata u BiH u avgustu iznosila je 1.283 KM i nominalno je niža za 2,2 odsto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 0,1 odsto u odnosu na isti mjesec 2014. godine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove...

Vlasnik kompanije Bingo Tuzlak Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao je vlasniku firme Pavgord Fočaku Gordanu Pavloviću da postane većinski...

Još vijesti za vas