Petak, 17 svibnja, 2024

Arapski “otac” kula u krizi zbog pada cijene nafte izgubili ogromno bogatstvo

Preporučeno

Građevinska kompanija Arabtek Holding, koja je učestvovala u izgradnji tornja Burj Khalifa i drugih građevina u UAE, bilježi gubitak od 600 miliona dolara.

Sa ovim minusom Araptek se suočava uslijed usporavanja gradnje zbog pada cijene nafte.

Preliminarni rezultati pokazuju da je u 2015. godini kompanija zabiležila gubitak od 626,7 miliona dolara. U poređenju sa 2014. godinom, prodaja nekretnina je opala 12 odsto, prenela je agencija AP.

Upravo se čita:  Htio više, pa se prevario: Penzioner mora vratiti čak 160.000 KM u zavod za mirovinsko osiguranje

Iz “Arabtek Holdinga” su saopštili da je gubitak u poslovanju rezultat “kontinuirano lošeg okruženja, izazovnih ekonomskih okolnosti i nekoliko loše obavljenih projekata”.

Građevinska kompanija iz Dubaija počela je sa racionalizacijom troškova 2014. godine, nakon promjene rukovodstva firme i planira dalje smanjenje ove godine.

Rukovodstvo Arapteka je u 2014. godini najavilo otvaranje regionalne kancelarije u Beogradu, odakle bi proširilo poslovanje i na ostale zemlje Balkana.

Upravo se čita:  Njemačka povukla s tržišta suhe vrganje porijeklom iz Srbije - tvrde da su rizik po zdravlje

Vodeća građevinska firma iz UAE, poznata po kulama, neboderima i hotelima, tada je najavila da će biti angažovana na projektima u SAD, Maroku i Srbiji, vrijednim 20 mlijardi dolara.

Izdvajamo

Izdvajamo

BiH uzvraća Mađarskoj zbog rezolucije: Konaković povukao prvi potez?

Mađarska bi uskoro mogla dobiti prvu zvaničnu reakciju iz BiH nakon što je objavila da neće podržati Rezoluciju o...

Još vijesti za vas