Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Arapi iznad Sarajeva grade velelepni grad – VIDEO

Preporučeno

SARAJEVO – Kompanija iz Abu Dabija u Bosni i Hercegovini i Maroku najavljuje dva projekta u vrijednosti od 620 miliona dirhama, odnosno 168,7 miliona američkih dolara.

Kompanija Green Valley sa sjedištem u Abu Dabiju, kako pišu arapski mediji, blizu je završetka građevinskih projekata u Turskoj, UAE i drugim dijelovima Bliskog istoka, a u BiH su izabrali Vogošću gdje će na jednom od najviših vrhova iznad Sarajeva graditi grad “Zelena dolina”.

Upravo se čita:  Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Biće to kompleks na 73.000 kvadratna metra sa 106 vila i 224 apartmana (studio, jednosobni i dvosobni), koji će uključivati i brojne ekskluzivne objekte, usluge i zabavne sadržaje kao što su bazeni, klub zdravlja, šetalište, igralište za košarku, dvoranu, supermarket, restorani, kafići i drugo.

Projekti u BiH i Maroku, baš kao i oni u Turskoj, dio su strategije kompanije Green Valley koja državljanima zemalja Golfske unije želi da ponudi priliku da ulažu u imovinu van regije.

Upravo se čita:  Kompanija iz Sarajeva dobila skoro 6.000.000 KM za nadzor saobraćaj na cijelom autoputu kroz BiH

Vlasnik ove kompanije Ali Sid Al Salami kazao je kako su privilegovani što mogu da objave dva nova velika projekta u Marakešu i Sarajevu. “Oba su luksuzni projekti koji nude sjajne mogućnosti ulaganja u gradove koji se smatraju savršenim turističkim destinacijama”, istakao je dodavši da očekuju kako će potražnja za ovim nekretninama biti fenomenalna.

Upravo se čita:  Wizz Air povećava broj letova iz Sarajeva, riječ je o veoma atraktivnoj destinaciji

Izdvajamo

Izdvajamo

Dodik priželjkuje “priključenje srpskog naroda Srbiji”: Bez toga nam nema budućnosti

Srpski narod u Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji, napisao je...

Još vijesti za vas