Nedjelja, 28 travnja, 2024

Stanivuković donio hitnu odluku – tiče se zaposlenih u Gradskoj upravi

Preporučeno

“Danas sam po HITNOM postupku naložio da mi se dostave IMENA i PREZIMENA svih zaposlenih u Gradskoj upravi s podacima iz njihovih diploma.”

Napisao je ovo danas na Facebooku novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, istaknuvši:

“Ove podatke ćemo objaviti na zvaničnoj veb prezentaciji Grada u četvrtak 31. decembra, baš pred Novu godinu, kao znak novog početka za naš Grad i naše sugrađane.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

Oni moraju da budu upoznati sa tim ko su zaposleni i sa kojim diplomama obavljaju određene poslove. To je bila jedna od naših proklamovanih politika koju sprovodimo u djelo.”

Podsjetimo, jučer je odlučio i vratiti ključeve više od 50 službenih automobila:

“Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtjev, u prostorije Кabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj.”

Upravo se čita:  Milorad Dodik: Mi smo se već razišli

Danas je donio i Naredbu o obilježavanju svih službenih automobila koji su u vlasništvu Grada i, kako je rekao, “na taj način zloupotreba imovine Grada više neće biti praksa”.

“U izradi je i novi Pravilnik o platama zaposlenih, kako bismo na jasan način stali u kraj svim izmišljenim višim pozicijama savjetnika ili koordinatora i na taj način napravili dodatne uštede.

Upravo se čita:  Puljić: Pitajte Iran zašto traži 15 dana odgađanja glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

I ono što je od juče postalo praksa, jeste vraćenje ključeva službenih automobila u 16 časova u moj kabinet i oni su svi na broju”, napisao je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Dok je pozirala za fotografije na Baščaršiji, žena je bila meta pokušaja džeparenja. Dok je njena prijateljica slikala, nepoznati...

Još vijesti za vas