Subota, 18 svibnja, 2024

Mladen Krstajić mijenja Faruka Hadžibegića na klupi Zmajeva?

Preporučeno

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine iza sebe ima još jedan katastrofalan početak kvalifikacija za neko veliko takmičenje. Zmajevi su u prva četiri susreta upisali tri poraza, od čega možda i najteži u historiji selekcije – od Luksemburga 0:2.

Zmajevi su priredili sramnu partiju. Tim je izgledao bezidejno, očajno, totalno podređen fizički, ali i taktički, a kao rezultat došao je poraz protiv slabašnog protivnika.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Javnost, ali i čelnici Fudbalskog saveza nezadovoljni su radom Faruka Hadžibegića. Naš tim je nakon početne pobjede protiv Islanda poraženi od Slovačke, Portugala i pomenutog Luksemburga.

Iako je Hadžibegić najavio kako neće “dići sidro”, sve više se šuška o otkazu za iskusnog stručnjaka, a sada se počelo špekulisati i o njegovom nasljedniku.

Portal Mozzart Sport prenosi kako je trenutni selektor Bugarske Mladen Krstajić glavni kandidat za Hadžibegićevog nasljednika.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Aktuelni selektor Bugarske je već neko vreme na tapetu tamošnjih medija, koji već uveliko bruje o njegovoj smjeni, ali je remi sa Srbijom u posljednjem kolu uspio bar malo da ispegla stvari.

On je i ranije bio želja Fudbalskog saveza BiH, ali se kockice nisu poklopile. Spominjan je na selektorskoj poziciji i prije Ivayla Peteva i prije Faruka Hadžibegića, ali bi sada mogla biti treća sreća.

Upravo se čita:  Selektor Barbarez objavio spisak za Englesku i Italiju

Krstajić je sa klupe predvodio reprezentaciju Srbije i to na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, ali i TSC, te Maccabi Tel Aviv.

Na klupi Srbije Krstajić je vodio 17 utakmica, ostvarivši osam pobjeda, četiri remija i pet poraza. Na kormilu selekcije Bugarske je u osam mečeva upisao tri pobjede, tri remija i dva poraza…

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas