Nedjelja, 1 listopada, 2023

SDP: Članovi Predsjedništva BiH pokazali visok stepen odgovornosti izborom Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara

Preporučeno

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine iskazuje zadovoljstvo zbog odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine za davanje podrške mandataru za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto.

Stepen odgovornosti i efektivnosti dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pokazao se iznimno bitnim za uspješnu saradnju i efikasan rad državnih institucija, a sve u interesu građana naše države.

Posebno ističemo pozitvnu i državničku ulogu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na njegovom proaktivnom angažmanu na imenovanju buduće Predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ćemo u najkraćem mogućem roku izvjesno imenovati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sve na osnovu jasnih programskih načela.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom Balkanu

Posebno treba pohvaliti činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH omogućila ubrzani proces integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Napominjemo da je jedan od uslova za pristup fondovima EU, koje su pred našu državu stavili najviši dužnosnici EU, brzo formiranje vlasti na svim nivoima i hitan rad na realizaciji uslova za pristupanje EU.

Upravo se čita:  Elmedin Konaković odgovorio Miloradu Dodiku

Radi se o fondovima iz kojih će biti osigurana značajna sredstva za razvojne i socijalne programe od najvišeg državnog, ali i egzistencijalnog interesa građana Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je svojim postupcima još jednom pokazao da državni interesi i interesi građana ne smiju biti predmet politikantskog prepucavanja ili blokada.

Posebno raduje i podrška naših međunarodnih prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu, procesu formiranja vlasti i transparentnosti kojom se svi učesnici dogovora vode. Uvjereni smo da se ovim činom otvara novo, pozitivno poglavlje u političkim odnosima, ali i ukupnom djelovanju političkih subjekata u interesu ljudi u Bosni i Hercegovini, bez kalkulacija i skrivenih motiva.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta...

Možda vas zanima i ovo