Nedjelja, 24 rujna, 2023

Vladimir Putin potpisao ukaz: U roku od 48 sati treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju “neprijateljske akcije”

Preporučeno

Također, porodice ruskih vojnika koji su poginuli tokom invazije u Ukrajini i Siriji dobiće jednokratnu isplatu od pet miliona rubalja (oko 44.000 evra)

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz prema kojem vlada u roku od dva dana treba da utvrdi spisak zemalja koje preduzimaju “neprijateljske akcije”.

Кako se precizira u saopštenju pres-službe Kremlja, vladi je naloženo da u roku od 48 sati sastavi spisak zemalja koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji, kompanijama, organizacijama i fizičkim licima.

Upravo se čita:  Autobus sa turistima iz Bosne i Hercegovine stao na odmaralište, sedam osoba izgubilo svijest: Šta se događalo na jugu Francuske?

Stranim državljanima i osobama bez državljanstva sa teritorija Luganske i Donjecke Narodne Republike i iz Ukrajine pojednostavljen je ulazak u Rusiju, dodala je pres-služba.

“Odobriti da od 5. marta 2022. godine strani državljani i lica bez državljanstva sa teritorija LNR, DNR i Ukrajine ulaze u Rusku Federaciju sa teritorija LNR, DNR i Ukrajine i izlaze iz Rusije u države njihovog porekla ili stalnog boravka bez izdavanja vize uz važeća dokumenta koji dokazuju njihov identitet i koje Ruska Federacija priznaje u tom svojstvu, kao i uz dokumenta koja dokazuju njihov identitet čiji je rok važenja istekao”, prenijela je pres-služba tekst ukaza.

Upravo se čita:  Počeo rat Armenije i Azerbejdžana u Nagorno – Karabahu

Istovremeno, pres-služba Кremlja saopštila je da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o dodatnim socijalnim garancijama vojsci i članovima njihovih porodica.

“Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o dodatnim socijalnim garancijama pripadnicima vojske, licima koja služe u Nacionalnoj gardi Rusije i članovima njihovih porodica”, navodi se u saopštenju.

Porodice ruskih vojnika koji su poginuli tokom invazije u Ukrajini i Siriji dobiće jednokratnu isplatu od pet miliona rubalja (oko 44.000 evra), navodi se u tekstu ukaza ruskog predsednika.

Upravo se čita:  Autobus sa turistima iz Bosne i Hercegovine stao na odmaralište, sedam osoba izgubilo svijest: Šta se događalo na jugu Francuske?

Dodaje se da će ranjena vojna lica koja učestvuju u operaciji u DNR, LNR i Ukrajini, kao i u Siriji dobiti jednokratnu isplatu u iznosu od tri miliona rubalja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo