Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Kaplan: Sarajevo Film Festival pravi pozitivan imidž BiH u svijetu

Preporučeno

Salmir Kaplan
Salmir Kaplan

Sarajevo Film Festival (SFF) jedan je od projekata koji su na listi prioriteta Federalnog ministarstva kulture i sporta iz razloga što je to značajan projekt, projekat s tradicijom i projekt koji pravi pozitivan imidž BiH u Evropi i svijetu, što smatram najznačajnijim efektom  Festivala – ocijenio je federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan za Agenciju Fena.

On podvlači da je Federalno ministarstvo kulture i sporta, kada su u pitanju strukture BiH na svim nivoima, jedan od najznačajnijih partnera 20. Sarajevo Film Festivala (SFF).

– U BiH dominiraju negativne teme i rijetko se kad po nečemu pozitivnom naša zemlja zna, te je u tome veliki značaj Festivala. Također, SFF je magnet i za turiste i svako je svjestan da grad živi drugačije tih desetak dana, bolje i kvalitetnije – naglasio je on.

Kaplan je mišljenja da je u BiH potrebno što više takvih pozitivnih priča koje će mijenjati imidž BiH u svijetu.

– Sigurno nećemo iskoračiti i biti ozbiljno shvaćeni u Evropi i tim krugovima dok ne budemo imali pozitivan imidž. Drago mi je da je i ovo ministarstvo dio te pozitivne priče – zaključio je federalni ministar kulture i sporta za Fenu.

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove...

Vlasnik kompanije Bingo Tuzlak Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao je vlasniku firme Pavgord Fočaku Gordanu Pavloviću da postane većinski...

Još vijesti za vas