Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Ivanić se sastao sa Kurzom: Austrija spremna podržati BiH na evropskom putu

Preporučeno

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske sastao se danas u svom banjalučkom uredu sa Sebastijanom Kurzom, ministrom vanjskih poslova Austrije. Tom prilikom šef austrijske diplomatije je istakao da je njegova zemlja spremna podržati BiH na evropskom putu, javlja Anadolu Agency (AA).

Teme razgovora bile su politička i ekonomska situacija u entitetu Republika Srpska i BiH, te evropski put Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: "Gospodo, doktori nam idu u 'mrsko' Sarajevo, ne u Njemačku"

Ivanić je ukazao austrijskom šefu diplomatije na određene zastoje i probleme, koji su se javili u BiH, nakon, po njemu, donošenja sporne odluke o usvajanju jedinstvene metodologije obrade podataka o popisu u BiH.

Član Predsjedništva BiH iz RS je rekao da očekuje da se politički čelnici u BiH vrate na politiku dogovora, a ne preglasavanja, jer BiH jedino tako ima šansu.

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove...

Vlasnik kompanije Bingo Tuzlak Senad Džambić novčanom pozajmicom pomogao je vlasniku firme Pavgord Fočaku Gordanu Pavloviću da postane većinski...

Još vijesti za vas