Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Porodica poginulog rudara razočarana: Nema nikakve stipendije od Gileta!

Preporučeno

Bradarci

Sedmicu nakon nesreće beogradski “Kurir” objavio je da se folk pjevač Amar Jašarspahić Gile obavezao da će finansirati i stipendirati sina rudara Hajrudina Bradarca, potresen viješću da je taj rudar iza sebe ostavio tek rođenu bebu i sina koji kreće u osnovnu školu.

Redakciji sarajevskog “Avaza” obratila se Zeničanka Mirzeta Ibrahimagić-Bradarac, supruga Hajrudina Bradarca, koji je s još četvoricom rudara izgubio život 4. septembra u jami Raspotočje, kako bi demantirala brojne napise koji su se nakon smrti njenog supruga i drugih rudara pojavili u medijima.

Sedmicu nakon nesreće beogradski “Kurir” objavio je da se folk pjevač Amar Jašarspahić Gile obavezao da će finansirati i stipendirati sina rudara Hajrudina Bradarca, potresen viješću da je taj rudar iza sebe ostavio tek rođenu bebu i sina koji kreće u osnovnu školu. U tekstu su i navodne Jašarspahićeve riječi da “je i on dijete rudara i da zna koliko je težak taj hljeb”.

Upravo se čita:  Svako registrirano vozilo ima pravo na dva besplatna popravka kvara i jedan prijevoz do servisa

– U tim danima bili smo okupirani prečim stvarima. Rahmetli Hajrudin i ja imamo jednog sina, 17-godišnjeg Amara koji završava srednju školu. Nemamo bebu niti sina koji kreće u školu. Žao mi je što se ljudi time bave, koriste rudare za dnevnu politiku i lični publicitet. Ko god je htio, mogao je kod nas sve provjeriti – kazala je Mirzeta.

Upravo se čita:  Pripadnik Oružanih snaga BiH pružio pomoć porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu

Jedina supruga poginulog rudara iz Raspotočja koja ima bebu je Sadbera Halilović, koja je prije nekoliko mjeseci rodila malenog Imrana.

Međutim, ni u porodici Mehmedalije Halilović ne znaju ništa o “humanom gestu”. I porodice ostalih stradalih rudara opovrgnule su da su ih ikada kontaktirali menadžeri ili sam pjevač.

Kontaktirali smo Jašarspahićevog menadžera Jasmina Lehmana Tonija koji je rekao da se “ne bi miješao u privatne odluke i stavove pjevača te da ne zna je li on napravio takav potez”. U više navrata smo pokušavali stupiti u kontakt i s pjevačem, ali nije odgovarao na pozive i poruke.

Upravo se čita:  Zadovoljni urodom trešnje, kažu da je prodaju po 2 KM

Pet rudarskih porodica prije nekoliko dana primilo je po 1.600 KM, koje je za njih osigurao “Beral Music”, organizator koncerata u regionu. Kako je rekao vlasnik “Berala” Almir Braco Berberović, željeli su im pomoći skromnim darom od prihoda s koncerta u zeničkoj Areni. (Avaz.ba)

Izdvajamo

Izdvajamo

Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Ljetna sezona lagano stiže, a s njom i još više cijene. A prva takva stiže s najsunčanijeg hrvatskog otoka...

Još vijesti za vas