Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Dodik: Ustavni sud BIH je muslimanski sud protiv Srba

Preporučeno

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da RS ostaje pri svom prazniku i da nikakav sud to ne može osporiti.

On je, komentarišući posljednju odluku Ustavnog suda BiH kojom se neustavnim proglašava Dan Republike, rekao da su sve odluke Ustavnog suda BiH bile na štetu po vitalne interese RS, od konstitutivnosti naroda do grba.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

“Sve kad skupite vidite da je to bilo u matrici koja je okupila dva stranca i dva Bošnjaka koji su glasali za sve što je protiv RS. Danas je to pretjeralo mjeru i u svakom slučaju RS ostaje pri svom prazniku koji nikakav sud koji pokušava da se nametne kao ozbiljno mjesto”, rekao je Dodik.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

On je naglasio da je Ustavni sud BIH muslimanski sud protiv Srba i ništa drugo te da će RS energično reagovati u narednim danima.

“Pozvaću sve relevantne faktore u RS na aktivno, usaglašeno i jedinstveno djelovanje”, rekao je Dodik.

Izdvajamo

Izdvajamo

Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Ljetna sezona lagano stiže, a s njom i još više cijene. A prva takva stiže s najsunčanijeg hrvatskog otoka...

Još vijesti za vas