Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Mario Drmać više nije v.d. Pozorišta mladih Sarajevo

Preporučeno

S obzirom na uistinu izvrsne rezultate koje je ostvario u proteklom periodu, njegove kolege iz ansambla ove teatarske kuće očekivali su da će Drmać biti i zvanično imenovan za direktora

Glumac Mario Drmać više nije vršilac dužnosti Pozorišta mladih Sarajevo.

Podsjetimo, Drmać je ovu funkciju preuzeo 11. septembra prošle godine, kada je i potpisao šestomjesečni ugovor za funkciju v.d. direktora Pozorišta mladih. Ugovor mu je istekao prošlog petka, piše Slobodna Bosna.

Upravo se čita:  Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

S obzirom na uistinu izvrsne rezultate koje je ostvario u proteklom periodu, njegove kolege iz ansambla ove teatarske kuće očekivali su da će Drmać biti i zvanično imenovan za direktora.

Međutim, to se ipak nije dogodilo, unatoč činjenici da je u proteklih pola godine, dok je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora, sarajevsko Pozorište mladih u pravom smislu te riječi “oživjelo” u repertoarskom, i svakom drugom smislu.

Upravo se čita:  Zadovoljni urodom trešnje, kažu da je prodaju po 2 KM

Odluka Vlade Kantona Sarajevo da mu ne produži ugovor izazvala je veliki revolt kod brojnih Drmaćevih kolega glumaca, reditelja, dramaturga… Iako nije dobio nikakvo zvanično obrazloženje, nema sumnje da je ovo još jedan u nizu poteza kojima je “presudila” politika, umjesto stručnosti, profesionalizma i kompetentnosti.

Izdvajamo

Izdvajamo

Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Ljetna sezona lagano stiže, a s njom i još više cijene. A prva takva stiže s najsunčanijeg hrvatskog otoka...

Još vijesti za vas