Nedjelja, 19 svibnja, 2024

U FBiH produžen moratorij za kredite

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Od dva mjeseca od dana prestanka stanja prirodne nesreće, klijenti s bankama mogu ugovoriti primjeren modalitet koji će pomoći da uspostave održiv model poslovanja i uredno izmirenje kreditnih obaveza

Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) produžila je moratorij na kredite za još dva mjeseca iako je Vlada proglasila prestanak prirodne nesreće, rekao je direktor Agencije Jasmin Mahmuzić.

Upravo se čita:  Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Mahmuzić je naveo da je odluka o produženju moratorija, kojom se daje dodatni prostor klijentima i bankama, usvojena 28. maja.

“Od dva mjeseca od dana prestanka stanja prirodne nesreće, klijenti s bankama mogu ugovoriti primjeren modalitet koji će pomoći da uspostave održiv model poslovanja i uredno izmirenje kreditnih obaveza”, rekao je Mahmuzić za Dnevni avaz.

Upravo se čita:  Kompanija iz Sarajeva dobila skoro 6.000.000 KM za nadzor saobraćaj na cijelom autoputu kroz BiH

On je dodao da su svi uslovi propisani odlukom za dobijanje moratorija ili druge posebne mjere ostali nepromijenjeni, što znači da je izmjenama i dopunama odluke, bankama omogućen dodatni period za pronalaženje modaliteta klijentima za izmirenje kreditnih obaveza s ciljem prilagođavanja poslovanja u nastalim uslovima.

Izdvajamo

Izdvajamo

Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Ljetna sezona lagano stiže, a s njom i još više cijene. A prva takva stiže s najsunčanijeg hrvatskog otoka...

Još vijesti za vas